Activiteit: Natuurcollege Toevallig Groen – Zaailingen van de Stad
Activiteit

Natuurcollege Toevallig Groen – Zaailingen van de Stad

vrijdag 2 juni 2023 , 15:30 - 17:00 uur
Illustration

Laat je inspireren en kom luisteren naar kunstenaar Hans van Lunteren, die ons meeneemt in de wereld van de zaailingen. Een hoopvol verhaal over hoe de natuur, vanuit zijn eigen dynamiek en onvermoeibaar onze stad probeert te vergroenen. En doe mee!

Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad
Stedelijk groen bestaat vooral uit aangelegde tuinen, parken, bomen en plantsoenen. Maar de natuur kiest zelf ook plekken uit in de stad waar ze haar eigen oerkracht laat zien. Op de meest onverwachte plekken duiken struiken of bomen op die spontaan zijn ontkiemd: zaailingen.

Meestal tref je ze aan in luwteplekken of verlaten stukjes grond waar geen of nauwelijks onderhoud plaatsvindt. Op deze plekken, waar er minder menselijke regie is, voel je het spanningsveld tussen de functionele ruimte en de natuur die zich daar weer probeert in te weven.

Laat je inspireren en doe mee!

Natuurcollege: Toevallig Groen – Zaailingen van de Stad
Op vrijdag 2 juni van 15.30 tot 17.00 uur zal  beeldend kunstenaar en hovenier Hans van Lunteren je meenemen in de achtergrond en  urgentie van dit project.
In de lezing zal hij ingaan op vragen als ‘wat zijn zaailingen’, ’hoe herken je zaailingen’, en ‘welke bijdrage kunnen zij leveren in stedelijke vergroening’. Ook zal hij met de aanwezigen van gedachten wisselen over wat zij als betrokken bewoners hierin kunnen bijdragen.

Aanmelden
Meld je aan via de website van Utrecht Natuurlijk.

Locatie
Stadsboerderij Eilandsteede
Kosten toelichting
5 euro
Deel dit: