Activiteit: Natuurcollege Orchideeën in Utrecht
Activiteit

Natuurcollege Orchideeën in Utrecht

dinsdag 27 juni 2023 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Wil je meer weten over orchideeën, de botanische pareltjes onder de planten? Bij orchideeën denk je vaak aan exotische planten uit de tropen, maar in Nederland komen ook prachtige exemplaren voor. Als ze niet bloeien zijn ze onopvallend en loop je er zo maar langs, maar de meesten compenseren dat als ze gaan bloeien. Geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor het natuurcollege Orchideeën in Utrecht.

Vanaf 19:15 is er inloop en om 19:30 start het natuurcollege!

Onze sprekers
Het natuurcollege wordt gegeven door Joop ten Dam en Janine Mariën, beiden actief als vrijwilliger bij de Werkgroep Europese Orchideeën van de KNNV, die zich inzet voor de studie en de bescherming van orchideeën. De KNNV is een grote landelijk vereniging voor veldbiologie met diverse natuurwerkgroepen.
 
Inhoud lezing
In dit natuurcollege hebben we het over de verschillende soorten orchideeën die je in Utrecht en omgeving kan tegenkomen. Ook gaat het over de bijzondere manier van bestuiving, waarbij regelmatig sprake is van misleiding van bestuivers. De subtiele symbiose met schimmels komt ook aanbod. Na afloop van de lezing gaan we even lekker naar buiten en een aantal orchideeën ook ‘live’ bekijken.

Aanmelden
Meld je gratis aan via de website van Utrecht Natuurlijk.

Locatie
Stadsboerderij Griftsteede
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: