Activiteit: Groen in de stad-wandeling met Gilde Utrecht
Activiteit

Groen in de stad-wandeling met Gilde Utrecht

wo 26 apr 2023 - wo 28 jun 2023 , 19:00 uur
Illustration

Dit jaar hebben wij extra aandacht voor het vele groen in onze stad en bieden daarom een pakket van drie mooie rondleidingen over het groen in de stad aan met een mooie korting. Als je de wandelingen Griftpark, Utrechtse bomen en Utrechtse begraafplaatsen in dit pakket boekt, betaal je geen € 24,- maar slechts € 16,- voor 3 wandelingen.
- 26 april 19.00 uur - Griftpark (start ontvangsthal Griftsteede, ingang van Swindenstraat) 
- 31 mei 19.00 uur - Bomen van de binnenstad (start Mariaplaats, bij de ingang van het Conservatorium) 
- 28 juni 18.00 uur - Utrechtse begraafplaatsen en hun geheimen (start begraafplaats Soestbergen, ingang Gansstraat 167) 

De wandelingen zijn natuurlijk ook los te boeken. Klik daarvoor op de onderstaande titels.

Griftpark
Woensdag 26 april - 19.00 uur, start bij de bezoekershal Griftsteede in het Griftpark, ingang Van Swindenstraat 129
Het Griftpark heeft slechts een leeflaag van 1 tot 1,5 meter schone grond. Vrijgekomen bij de aanleg van de parkeergarage onder de Johan Cruijff Arena. Daaronder de ingepakte vervuiling van de gasfabriek. Toch is er in 20 jaar vanuit de theorie van ecologie en biodiversiteit rijke stadsnatuur ontstaan. Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen wordt tijdens de rondleiding verteld.

Bomen van de binnenstad 
Woensdag 31 mei - 19.00 uur, start vanaf de Mariaplaats bij de ingang van het conservatorium.
Utrecht bomenstad? Reken maar! Onze bomengids leidt je langs bomen van zo’n 30 soorten, waardoor je zintuigen gaandeweg op scherp komen te staan. We bezoeken o.a. de Officierstuin van Hotel Karel V, het Zocherplantsoen en de Abraham Dolehof. We zwerven langs de werven en eindigen met een meting van de platanen aan de Hamburgerstraat.

Utrechtse begraafplaatsen en hun geheimen
Woensdag 28 juni - 18.00 uur (let op afwijkende starttijd), start bij begraafplaats Soestbergen, Gansstraat  
Enig idee waar in Utrecht het graf ligt van Gerrit Rietveld, de beroemde meubelmaker en architect? Of dat van de verzetsstrijder Wolter Jacobus Heukels? Tijdens deze wandeling maak je grondig (excusez le mot) kennis met de illustere begraafplaatsen Soestbergen en Kovelswade, destijds bewust ontwikkeld als wandelpark. Ontdek de schoonheid en merkwaardigheden van deze zeer Utrechtse dodenakkers.
Deze wandeling eindigt bij begraafplaats Kovelswade - Koningsweg 

Locatie
Griftpark, Mariaplaats en begraafplaats Soestbergen
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Als je de wandelingen Griftpark, Utrechtse bomen en Utrechtse begraafplaatsen in dit pakket boekt, betaal je geen € 24,- maar slechts € 16,- voor 3 wandelingen.
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Gestart op wo 26 april 2023. Beëindigd wo 28 juni 2023
Deel dit: