Activiteit

Basiscursus flora

woensdag 22 maart 2023 , 9:00 uur
Illustration

Wil je wilde planten in Nederland bij naam kennen en leren determineren? Dan ben je bij FLORON aan het juiste adres. We organiseren in 2023 opnieuw onze online Basiscursus flora

Eenvoudig planten leren herkennen
De cursus is een praktische cursus voor iedereen die wilde planten wil leren herkennen. Voorkennis is niet noodzakelijk. Tijdens de cursus leer je verrassend snel wilde bloemen en veel voorkomende bomen, struiken en grassen op naam te brengen. Je verrijkt je botanische woordenschat met termen als “steunblad” en “stroschub”. De lessen volg je vanuit huis, want de cursus wordt digitaal gegeven. Na 14 lessen ben je helemaal thuis in het determineren en heeft jouw soortenkennis een hoger niveau. Zo leer je op een leuke manier wilde planten herkennen en determineren.

Inhoud van de cursus
Met de basiscursus leer je families en soorten herkennen, maar ook determineren met behulp van determinatiesleutels uit de Heukels’ Flora van Nederland. In het lesmateriaal van deze cursus komt een breed scala aan onderwerpen. De belangrijkste hebben we voor je op een rij gezet:

  • Botanische woordenschat
  • Determineren van planten met de Heukels’ Flora 
  • Herkennen van de tien grootste plantenfamilies
  • Herkennen van de vijftig algemeenste plantensoorten
  • Je gaat zelfstandig speuren naar planten bij jou in de buurt
  • Hulpmiddelen om je kennis over planten verder te verdiepen
  • Hoe je plantenkennis kunt gebruiken om de natuur te beschermen
  • Waar je andere plantenkenners kunt ontmoeten en wat zij doen

De inhoud van de lessen is afgestemd op planten die op dat moment in bloei staan. De cursus is samengesteld door een team van ervaren docenten en plantenkenners.

Met deze cursus ben je klaar om aan de slag te gaan met vrijwilligersprojecten zoals ‘de Nectarindex’ en je kennis verder uitbouwen door mee te doen met de activiteiten van FLORON en lokale natuurorganisaties, zoals KNNV en IVN.

Meer informatie over de cursus, kosten en aanmelden vind je op de website van FLORON.

Locatie
Online
Kosten toelichting
€ 119,-
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: