Activiteit

Wijkbijeenkomst Achtertuinen Verenigd Rijnvliet

dinsdag 31 januari 2023 , 19:00 - 21:00 uur
Illustration

Wonen in unieke eetbare woonwijk!
Iedere maand is er een wijkbijeenkomst waarin we inventariseren en informeren. Wat is de behoefte van ieder en hoe kunnen we onze eigen wijk en onze leefomgeving met elkaar vitaal maken? Hoe gaan we met elkaar het aanbod van voedsel lokaal produceren? Hoe meten we de huidige kwaliteit van de wijk en hoe maken we deze optimaal? Voedselboswachter Rens Spanjaard inventariseert hoeveel kennis er is, hoeveel mensen hun tuin eetbaar willen maken en met welke lokale boeren we kunnen samenwerken.
Metaal Kathedraal biedt naast de bakker, het zorgcentrum en het restaurant ook de mogelijkheid om voor de wijk een plek te realiseren waar we onze opbrengsten uit de achtertuinen en het aanbod van de boeren aan elkaar kunnen aanbieden om zo een eigen Voedselcooperatie te starten.

Bijwonen als buurtbewoner
Deze avond zal plaatsvinden bij Metaal Kathedraal en zal worden gehost door Voedselbosexpert Rens Spanjaard. Woon je in deze wijk en heb je vragen of input voor de bijeenkomst van januari? Of wil je de bijeenkomst bijwonen? Aanmelden kan door een mail te sturen naar Voedselboswachter@metaalkathedraal.nl

Kosten
Gratis
Deel dit: