Activiteit: Drie keer op woensdag: Stap voor stap Moestuinieren
Activiteit

Drie keer op woensdag: Stap voor stap Moestuinieren

woensdag 22 februari 2023 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Zelf gezonde groenten telen, oogsten en daarna opeten?  Met of zonder tuin, altijd is er wel een plekje te vinden voor een moestuintje, met potten op het balkon of bakken in de tuin. Leer in deze korte cursus hoe je met beperkte middelen een (kleine) moestuin opzet en met goed resultaat kunt oogsten. We werken daarbij samen met de natuur.

De cursus is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van zaaien en groenten kweken. Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje!  Aan bod komen: inrichten van een moestuin, zaaien, verspenen, uitplanten, factoren die invloed hebben op het groei proces, helpers en plaaggeesten, wisselteelt en de zaaikalender.

Wanneer
Deze uitvoering van de cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 19.30 tot 21.30 uur op de woensdagavonden 22 februari, 22 maart en 12 april 2023. Plus eind april of begin mei een excursie naar Tuinenpark De Pioniers.

Aanmelden
Stuur een email naar stadstuinieren@hotmail.com. Een cursus start met minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. 

Deze activiteit is georganiseerd in samenwerking met Utrecht Natuurlijk

We houden ons aan de RIVM maatregelen in verband met COVID-19. Indien mogelijk houden we de cursus op locatie. Kan dat door de dan geldende coronaregels niet, dan vind de uitvoering net zoals in 2020 en 2021 via ZOOM plaats. 

Locatie
Stadstuin Klopvaart
Vancouverdreef 70
3564 KX Utrecht
Nederland
Kosten toelichting
€25,00 of €12,50 bij gebruik van een U-Pas, inclusief werkmateriaal, een cursusboek van 20 pagina’s dik en koffie/thee.
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: