Activiteit

17 t/m 31 januari: Start online cursus Ecosysteemtherapie

dinsdag 17 januari 2023 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Wat is het karakter van de brandnetel? Kun je de wereld ervaren als een vleermuis? En hoe leg je contact met je pannenkoekplant? Ecosysteemtherapie onderzoekt interacties en relaties tussen organismen binnen het ecosysteem. Tussen mensen en niet-mensen. We nodigen je uit om onze niet-menselijke medebewoners op een nieuwe manier te leren kennen.

Als mens zijn we onderdeel van de natuur. In de ideale wereld is het ecosysteem, met de mens als onderdeel hiervan, in balans. Op dit moment ervaren we (misschien wel meer dan ooit) dat we in disbalans zijn met de natuur. Straten, muren en plafonds staan symbool voor onze scheiding van de natuurlijke wereld. De natuur is iets geworden dat we bezoeken.

Hoog tijd om bewust onze plek in het ecosysteem weer in te nemen en te werken aan onze relaties. In deze cursus oefenen we met andere perspectieven. Vaak kijken we met de bril van een bioloog naar de natuur, maar welke mogelijkheden bieden kunst, psychologie, filosofie, wetenschap en andere culturen ons om onze relatie met de natuur te verdiepen?

Programma
De cursus bestaat uit 3 online cursusavonden (via Zoom). Thuis ga je gedurende de cursus aan de slag met prikkelende ervaringsgerichte opdrachten.

Cursusavond 1 / di 17 januari 19:30-21:30
Introductie Ecosysteemtherapie: Mens-natuur relaties vroeger en nu, kennismaking met ecosysteemtherapie, wat is nu jouw relatie met de natuur?

Cursusavond 2 / di 24 januari 19:30-21:30
Andere perspectieven: Welke mogelijkheden bieden kunst, wetenschap, psychologie, filosofie en andere culturen om te verbinden met de niet-menselijke wereld?

Cursusavond 3 / di 31 januari 19:30-21:30
Meer dan een bezoeker: Hoe worden we meer dan een bezoeker van de natuur? Ecosysteemtherapie in de praktijk.

Aanmelden
Aanmelden en meer informatie bij Joëlle Baijer via hoi@joellebaijer.nl

Locatie
Online (via Zoom)
Kosten toelichting
De kosten voor de cursus bedragen €20.-
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: