Activiteit

Doneer-een-zaailing-dag

zondag 27 november 2022 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

Meer Bomen Nu gaat dit jaar 1 miljoen bomen (ver)planten! En jij kan daarbij helpen door zaailingen uit je eigen tuin (of uit die van je buren of oma) te doneren. Op zondagmiddag 27 november en  zondag 12 februari kan je zaailingen inleveren op honderden plekken in het land. Doe mee met Landelijke Doneer-een-Zaailing-Dag.

Elke boom of struik produceert ieder jaar zaailingen. Maar in een achtertuin is vaak geen ruimte voor al die zaailingen om volwassen boom of struik te worden. Maar iemand anders wil ze graag hebben! Lever zaailingen en stekken in en Meer Bomen Nu zorgt dat ze een goed plekje krijgen. Zo planten we samen een miljoen bomen voor klimaat en biodiversiteit!

Meedoen is simpel!
De zaailingen hoeven niet in potten te zitten, ze worden bij ontvangst gelijk ingekuild, geplant of tijdelijk in de sloot gelegd.
Het is fijn voor de ontvanger als de zaailingen zijn voorzien van een label met de soortnaam erop. Kijk op de website van MeerBomen.nu voor tips hoe je de zaailingen herkent. 
Lever ze in op één van de vele bomenhubs of plantlocaties op zondagmiddag  27 november en 12 februari tussen 14.00 en 16.00 uur.
Kijk op de website van MeerBomen.nu voor de kaart met inleverpunten!

Locatie
Utrecht en andere locaties in Nederland
Kosten
Gratis
Deel dit: