Activiteit

IVN-excursie Bijzondere bomen in Ons Buiten

zaterdag 1 oktober 2022 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

In het noordoosten van de stad Utrecht liggen 3 tuinenparken; De Pioniers, Ons Buiten en De Driehoek. Tuinenparken zijn bij uitstek plekken waar stadsnatuur ruimte krijgt. De tuinen worden beheerd door mensen die meer natuur om zich heen willen. Planten, dieren zoals insecten en waterleven, en bomen zijn in en rond de tuintjes volop aanwezig.

Werkgroep Utrecht heeft de laatste jaren regelmatig excursies en andere activiteiten georganiseerd in De Driehoek en De Pioniers. De slootjesdagen bij de Pioniers bijvoorbeeld worden ieder jaar druk bezocht. Dus nu is Ons Buiten aan de beurt.

Ons Buiten is een natuurlijk park en heeft een hoge ecologische waarde. Op het terrein staan veel bijzondere planten en bomen. Niet alleen inheemse bomen, maar ook bijzondere aanplant. Zoals moerascipressen, de parasol den en de sequoia. Onze IVN Natuurgids neemt je mee langs een aantal bijzondere exemplaren.

Aanmelding verplicht via: stadsnatuur@hotmail.com
Deelname is gratis. Aan het eind gaan we "met de pet rond" voor een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van onze natuuractiviteiten.

Activiteit i.s.m. Tuinenpark Ons Buiten

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: