Activiteit

Nature Bit Stadsnatuur: de kleinste bewoners van de stad

zaterdag 23 juli 2022 , 10:00 - 18:00 uur
Illustration

Wist jij dat de biodiversiteit vaak hoger is in de stad dan op het platteland? Misschien sta je er niet vaak bij stil, maar de natuur binnen de stadsgrenzen is diverser dan je dacht. Tussen de tegels, op planten en rond plassen leven duizenden kleine bewoners met de mens in de grote stad. Kom mee, ontdek en maak kennis met de insecten die van hartje Utrecht hun thuis hebben gemaakt!

Op zaterdag 23 juli nemen wij jou mee door de wilde stadsnatuur. Dit doen we in samenwerking met een expert uit de IVN-werkgroep stadsnatuur, die je meer zal vertellen over waarom steden essentieel zijn in de huisvesting van insecten en het herstellen van biodiversiteit.

Wat ga je leren?
We gaan samen op ontdekkingsreis langs Perron West, het Cremerpark, een Tiny Forest en woonwijken om kennis te maken met de kleinste bewoners van de stad. Hierin word je gestimuleerd om op een andere manier te kijken naar de natuur in de stad en de insecten die in de stad wonen. Aan de hand van een insectenkwartet krijg jij meer te weten over de insecten en hun relatie ten opzichte van hun omgeving. Ook zul je de workshop zaadbommen maken volgen waar jij je eigen unieke samenstelling kan maken. Deze kleine balletjes van aarde, klei en zaden dragen bij aan een fijne leefomgeving voor elke stadsbewoner. Als laatste bundelen wij aan het einde van de dag onze krachten om na te denken over de stadsnatuur op Perron West. 

Meld je aan!
Zie de website van IVN Nature Bits voor meer informatie en meld je gauw aan, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar:
https://www.ivn.nl/jongivn/naturebits/activiteiten/nature-bits-stadsnatuur-de-kleinste-bewoners-van-de-stad

Locatie
Perron West
Kosten
Gratis
omschrijving doelgroep Jongeren tussen de 18-30 jaar
Deel dit: