Activiteit

Workshop: Fermenteer het seizoen

zaterdag 27 augustus 2022 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

Groenten in een pot. Handig, hip en gezond. Volg de smakelijke workshop op Stadsboerderij Gagelsteede. Meld je aan en doe ook mee.

Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Vroeger werd deze techniek vooral gebruikt om producten langer houdbaar te maken, tegenwoordig fermenteert men omdat het hip en gezond is. Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriën, schimmels en gisten op een positieve manier veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en de smaak verandert. Zuurkool is gefermenteerde witte kool, andere bekende gefermenteerde voedingsmiddelen zijn onder andere yoghurt, kaas, bier en sojasaus. Fermenteren van groenten kan het hele jaar door, dus niet alleen met kolen in de winter. In elk seizoen kun je fermenteren met de groenten van dat seizoen.

Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie helemaal onder de knie. Je leert over twee soorten van fermentatie; droge en natte fermentatie. Je leert de basisprincipes van het fermenteren, waarna je zelf aan de slag gaat met een groente van dit seizoen.

Je gaat naar huis met een pot groenten (droge fermentatie) die je thuis rustig verder laat fermenteren tot je het kunt eten. Verder neem je tal van tips mee om thuis ook aan de slag te gaan met het fermenteren van groenten.

Zelf meenemen
Voor deze workshop neemt elke deelnemer zelf mee:
• Snijplank
• Schone theedoek
• Mandoline of koolschaaf (als je die hebt)
• Keukenweegschaal (als je die hebt)
• Schort (indien wenselijk)

Alle andere benodigdheden en ingrediënten zijn aanwezig op de locatie.

Inschrijven verplicht
De workshop is op zaterdagmiddag 27 augustus van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 15,00 euro per persoon. Dit is inclusief de ingrediënten. Schrijf je hier in. 

Kosten toelichting
€15
Deel dit: