Aanbod: Vacature Coördinator Beheer / Bestuurslid
Dit aanbod is beëindigd
Aanbod

Vacature Coördinator Beheer / Bestuurslid

Illustration

Vacature Coördinator Beheer / Bestuurslid Stichting Bloeyendael

De Stichting Bloeyendael beheert, samen met de gemeente Utrecht, het Natuurpark Bloeyendael (www.bloeyendael.nl). Het park van 8 ha. ligt aan de oostkant van de stad.
Het beheer is gericht op een zo natuurlijk mogelijke verduurzaming en verdere ontwikkeling van het park, gericht op het vergroten van de biodiversiteit, en tegelijkertijd bewoners en kantoormedewerkers laten genieten van de natuur. Het park richt zich op passieve, natuurgerichte recreatie, niet op intensieve, actieve recreatie.
Het beheer van het park wordt uitgevoerd door een groep vrijwilligers, die een aantal keren per jaar gemaaid gras en bladeren verzamelen en afvoeren, bomen snoeien, onkruid verwijderen, etc., waar nodig ondersteund door gemeentelijke diensten.

Wegens het komende vertrek van de huidige coördinator beheer is Bloeyendael op zoek naar een:

Coördinator Beheer tevens Bestuurslid van de Stichting Bloeyendael
(kan door 1 vrijwilliger maar ook door 2 vrijwilligers worden uitgevoerd)


Vind je het leuk om je in te zetten voor Natuurpark Bloeyendael, heb je interesse in, of ervaring met natuurbeheer, en heb je 4-8 uur per week tijd? Dan komen wij heel graag met je in contact!
De werkzaamheden kunnen door 1 vrijwilliger, maar ook, in werkvelden opgesplitst, door 2 vrijwilligers samen worden uitgevoerd, zoals hieronder beschreven:

Vrijwilliger 1: Praktisch Coördinator Beheer
    Je organiseert en coördineert het beheerwerk dat door de groep vrijwilligers wordt uitgevoerd. Je doet dat samen met een andere vrijwilliger, de coördinator vrijwilligers, op basis van het mede door jou gemaakte onderhoudsjaarprogramma.
    Je zorgt, samen met de inhoudelijk relatiebeheerder, voor het behoud van de kwaliteit van het water, amfibieën-poelen, bloemrijke hooilanden, wildakker, heemtuin, bomen en bosranden.
    Je bedenkt, samen met de inhoudelijk relatiebeheerder, voorstellen voor verbetering van de ecologische kwaliteit van het park.

Vrijwilliger 2: Inhoudelijk Relatiebeheerder
    Je bent het eerste aanspreekpunt voor de gemeente Utrecht voor snoei- en kapwerkzaamheden, herbeplanting, en voor het groot onderhoud en onderhoud van paden en bruggen, etc.
    Je zorgt, samen met de coördinator beheer, voor het behoud van de kwaliteit van het water, amfibieën-poelen, bloemrijke hooilanden, wildakker, heemtuin, bomen en bosranden.
    Je bedenkt, samen met de coördinator beheer, voorstellen voor verbetering van de ecologische kwaliteit van het park en je brengt deze, en andere ideeën voor verduurzaming en verbetering van het Park, in het bestuur van de Stichting Bloeyendael (5 leden). Je neemt zelf ook actief deel aan die vergaderingen (10 vergaderingen per jaar).


Interesse?
Heb je interesse in één van de vrijwilligersfuncties, stuur dan een korte motivatie en eventueel een cv of werk- en ervaringsoverzicht voor 31 januari 2022, aan Piet van Ommeren, onze voorzitter, per mail naar voorzitter@bloeyendael.nl. Heb je eerst nog vragen: stuur deze ook naar dit mailadres; Piet neemt dan contact met je op.

Illustration
 
Geplaatst op 15 november 2021, 14:56 uur
Deel dit:
Betrokken personen