Bericht

Succesvolle eerste adviesgroep bijeenkomst

Geplaatst op 1 juli 2022, 10:55 uur
Illustration

Woensdagavond 21 juni was de eerste bijeenkomst van de BuurtNatuur030 Adviesgroep! De adviesgroep denkt mee over de toekomst van het platform in relatie tot de vergroening van de stad. We vergaderen elk kwartaal en er is in principe plek voor iedereen binnen het platform die regelmatig mee wil denken.

Diverse groep
Tijdens de vergadering waren veel verschillende leden aanwezig: zo was er iemand van de gemeente, waren er buurtbewoners die net gestart zijn met initiatieven en mensen die al actief bezig zijn met vergroening. Dit zorgde voor een breed perspectief en veel interessante gesprekken.

In gesprek
Na zo’n twee uur bleek de groep nog niet uitgepraat. We hebben het gehad over het platform en de activiteiten vanuit BuurtNatuur030, maar voornamelijk ook over het vergroten van de community, het contact tussen zelfbeheerders en de gemeente en het vergroten van de ‘common knowledge’: de gezamenlijke kennis over het vergroenen van je omgeving.

En verder
De uitkomst van de adviesgroep-bespreking is meegenomen door het kernteam van BuurtNatuur030. Daarnaast is er al waardevolle informatie met elkaar gedeeld en zijn er mooie nieuwe verbindingen gelegd. Mensen die er niet bij waren, maar er graag de volgende keer bij zijn hebben zich al aangemeld.

De volgende adviesgroepbijeenkomst op 21 september 
Omdat we met een pool werken, is er altijd voldoende plaats om aan te haken. Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om een keer bij de adviesgroep aan te sluiten? Meld je dan aan via info@buurtnatuur030.nl. Ook het verslag van deze adviesgroepvergadering is beschikbaar.

Deel dit: