Bericht

Feestelijke lancering BuurtNatuur030: een groot succes!

Geplaatst op 16 mei 2022, 16:00 uur
Illustration

Feestelijke lancering BuurtNatuur030 

Afgelopen woensdag 11 mei was het dan zo ver: de feestelijke lancering van BuurtNatuur030 vond plaats! Meer dan 40 Utrechtse vergroeners kwamen samen voor het delen van kennis en plannen in de stad. 

De lancering was een groot succes: een vrolijke bijeenkomst met verhalen van buurtvergroeners en veel gelegenheid tot netwerken waar uitbundig gebruik van werd gemaakt. Omdat het een feest was, was er natuurlijk ook taart: met behulp van buurtvergroeners uit de stad werd er een heuse BuurtNatuur030 Compost-taart onthuld. 

Daarnaast kregen alle mensen een button voor zichzelf en een button voor een mede-vergroener uit hun netwerk. Zo kunnen we allen op toepasselijke momenten laten zien dat we deel uitmaken van het BuurtNatuur030 netwerk en nog meer mensen laten aanhaken. Samen maken we Utrecht groener!

Leden die zich al hebben aangemeld bij BuurtNatuur030 kregen de ruimte om te vertellen over hun initiatief. Er werd besproken wat iedereen nodig heeft, maar ook wat iedereen kwam brengen. Joyce Parlevliet vertelde over het oudste zelfbeheer project Bikkershof, Ella Huisman lichtte haar prachtige initiatief Vollenhoveplantsoen toe. We kregen uitleg bij het fenomeen Zusterparken van Marit Overbeek en Frans van den Berg. Jeroen Heindijk vertelde over Bomen op de Kaart en Hans van Lunteren over het initiatief Zaailingen, Toevallig Groen.

Aan de hand van speeddates werden dromen gedeeld en wensen uitgesproken. Tijdens de lancering zijn dus ook al prachtige plannen ontstaan! Zo ontstond het idee om elke straat in Utrecht een parkeerplaats te laten opgeven voor een stukje groen, werd er gebrainstormd over het creëren van een egel route en zijn er al nieuwe overleggen gepland. 

En nu verder…

Ben je zelf actief in het Utrechtse groen en benieuwd naar meer verbinding en/of kennis? Meld je aan bij Buurtnatuur030 en wordt deel van de community!

BuurtNatuur030 is bezig met het opzetten van een adviesgroep. Eens in de drie maanden zullen zij samenkomen om mee te denken met BuurtNatuur030. Ben jij of ken jij iemand die dit leuk lijkt? De eerste bijeenkomst zal 21 juni om 19:30 plaatsvinden in het Milieucrentrum aan de Oudegracht 60. We delen onze kennis hier, inspireren elkaar en maken samen de stad nog mooier en groener. Neem contact met ons team op via info@buurtnatuur030.nl

Deel dit: