Project: Plantenbakcommissie Wittevrouwen
Project

Plantenbakcommissie Wittevrouwen

Geplaatst op 8 februari 2023, 13:45 uur
Illustration

De wijk Wittevrouwen heeft weinig voortuinen en weinig gemeentelijk groen. Al meer dan 30 jaar (sinds 1990) wordt dit gebrek aan groen op straat gevuld door ongeveer 200 plantenbakken beheerd door evenzoveel bewoners in de leeftijd van 9 tot 90 jaar. Ook meer dan 30 jaar let de Plantenbakcommissie Wittevrouwen op de verzorging. Veel verzorgers vullen hun bak zelf aan. Toch is het nodig om jaarlijks op gemeentekosten planten te leveren om overleden of gestolen planten te vervangen.

Het is moeilijk voor een plant om te over­leven in een bak op straat: probeer het maar eens, ondergepist door katten en honden, overgoten met motorolie, verdroogt in vakanties van de verzorger, bevroren in strenge winters of gekort­wiekt door bloemetjes plukkende kinderen en feestvierende voorbijgangers. Het bestand aan verzorgers is dank zij de lokale contactpersonen op peil gehouden.

De wijk Wittevrouwen bloeit in alle jaargetijden. We zijn veel ervaring en adviezen wijzer. U vindt er een neerslag van op de website wittevrouwen.nl/plantenbak.

type 
Groen buurtinitiatief
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Lopend
Illustration
 

Deel dit: