Project: Zusterpark Noordse Park Buurt Utrecht Pijlsweerd
Project

Zusterpark Noordse Park Buurt Utrecht Pijlsweerd

Geplaatst op 14 november 2022, 11:17 uur
Illustration

Noordse Park Buurt ligt in de Utrechtse wijk Pijlsweerd tussen de Oudenoord en de Lagenoord/Hogenoord aan de Vecht en de Rode Brug Nijenoord-Oost en heeft sinds 2005 een actieve bewonersgroep, groengroep en buurtspeeltuin. Onze website is www.noordsepark.nl

In de border in het Noordse Park aan de Kokkenhoflaan, naast het voetbalveldje, ontwikkelen bewoners met beeldend kunstenaar en hovenier Hans van Lunteren, een Zaailingen Pocket Park (= ZZP). Hans begeleidt bewoners tijdens de bewonerswerkdagen. 

Een ZZP is een groenstrook waarin het spontaan opkomend groen de ruimte krijgt om uit te kunnen groeien. Er wordt in principe niets aangeplant, zodat het groen zich ontwikkelt vanuit zijn eigen natuurlijke dynamiek, net zoals dat in de ongerepte natuur gebeurt. Mocht je echter ergens anders een mooi plantje of struikje tegenkomen, mag je deze gewoon in een ZPP planten, want als hij goed aanslaat dan hoort hij er gewoon thuis. Dit kan ook de biodiversiteit vergroten. De natuur aan de Kokkenhoflaan gaat niet helemaal ongeremd zijn gang. Samen bespreken we wat we ervan vinden en welke werkzaamheden we gaan doen. Vier keer per jaar zijn buurtbewoners bezig de natuur een beetje in te dammen. Je ziet hun aan het werk in het voorjaar, begin zomer, eind zomer en begin herfst. Wij beginnen zo’n werkochtend in het weekend met een gezamenlijke wandeling door het groengebied.

Toelichting

Toelichting Zusterpark Noordse Park 

Samen met de andere zusterparken streven wij naar een netwerk van groene verbindingen door de stad tot ver daar buiten.

Meer informatie op onderstaande websites:

https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/stichting-npuh/zusterparken/

https://pip-partners.nl/zusterparken/

 

type 
Groen buurtinitiatief
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Samen met de andere zusterparken streven wij naar een netwerk van groene verbindingen door de stad tot ver daar buiten. We streven ernaar het Zaailingenpocketpark de Noordseparkbuurt in te laten 'groeien'. Een veilige egelroute (#egelwegel) is hierbij één van de resultaten, evenals een veilige buurt waarin groen zorgt voor meer ontmoetingen en verbindingen in Utrecht Noord West.
Lopend

Documenten
Deel dit: