Project: Zusterpark Voordorp
Project

Zusterpark Voordorp

Geplaatst op 20 juni 2022, 10:45 uur
Illustration

Het Zusterpark Voordorp is een groep van groene bewoners van de wijk Voordorp die de wijk willen vergroenen samen met andere bewoners. We richten ons op het maken van groene verbindingen voor mens en dier binnen de wijk en naar buiten. In overleg met bewoners en gemeente zorgen we voor aanleg van nieuwe aansluitende groenvakken en boomspiegels, zoveel mogelijk in zelfbeheer. Extra aandacht gaat uit naar hoe zinloze verharding te definieren, vervolgens in kaart te brengen en deze stapsgewijs in groene verbindingen om te zetten. 

Toelichting

Samen met de andere zusterparken streven wij naar een netwerk van groene verbindingen door de stad tot ver daar buiten.

https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/stichting-npuh/zusterparken/

https://pip-partners.nl/zusterparken/

type 
Groen buurtinitiatief
Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
- Op de Groen Moet Je Doen Dag, 12juni 2022, is de drie-parken-wandeling geopend die de drie tuinen parken verbind www.onsbuitenutrecht.nl/syndeo_data/media/formulieren_PDF/2022_11_18_Drie-parkenwandeling_def.pdf
- In maart 2023 is het pilot vergroeningsproject Andrej Sacharowstraat afgerond waarbij 500m2 zinloze bestrating werd omgezet naar groen en half-open bestrating ingezaaid met wilde bloemen. Nu is deze straat een groene verbindingsader door de wijk.
- Een nieuwe stoeptuin van 20m is aangelegd in oktober 2022 om de groene verbindingsroute Augusto Sandinostraat te complementeren.
- In september 2022 is de slootberm over een lengte van 200m aan de Kartinistraat verschraald en ingezaaid met wilde bloemen.
- In maart 2023 is een nieuw initiatief gestart om een deel aan de Aartbisschop Romerostraat deels te ontharden en te vergroenen (Artemisflat).
- In februari 2023 is een nieuw initiatief gestart om een deel van de Steve Biko straat samen met bewoners om te vormen naar meer interessant groen.

Init.
Deel dit: