Project: Groenontwikkelplan Lunetten
Project

Groenontwikkelplan Lunetten

Geplaatst op 24 maart 2022, 17:12 uur
Illustration

Het Groen Ontwikkelplan Lunetten is een plan waarin bewoners en ondernemers van Lunetten, samen met de gemeente het gewenste gebruik en beheer van de groene openbare ruimte beschrijven a.h.v. streefbeelden.

Toelichting
  • Basis is het uit 2004 stammende Integraal Groenplan Lunetten.
  • De bestaande nota’s en scenario’s van overheden zijn gebruikt alsmede de wensen en ideeën die naar voren zijn gekomen tijdens de Burgertop 2017 en die verder zijn uitgewerkt door de (uit deze top voortkomende) werkgroep Groen 2018-2019.
    Met name veranderingen in recreatief gebruik en klimaatadaptatie zijn toegevoegd.
  • Bewoners en andere belanghebbenden maakten in 2021 tijdens excursies, enquêtes, en ontmoetingen een balans op tussen recreatie en het waarborgen van de historie en de soortenrijkdom/biodiversiteit.
  • Tijdens een tweede Burgertop in 2021, de Groentop, hebben bewoners hun mening kunnen geven over het concept Groen Ontwikkelplan Lunetten.
  • Voorjaar 2022 zal het Groen Ontwikkelplan Lunetten definitief vastgesteld worden.
type 
Groen buurtinitiatief
Gewenst resultaat 
Met het GOL wordt de kwaliteit van het groen gewaarborgd en verder ontwikkeld, afgestemd op de groene waarden en de gebruikswensen. Nieuwe initiatieven of veranderingen in beheer en inrichting van de openbare ruimte worden hierop afgestemd.
Idee
Deel dit:
Projectleiders
Nog geen reacties