Activiteit: Natuurcollege vlinders
Activiteit

Natuurcollege vlinders

dinsdag 29 augustus 2023 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Leer over het leven van vlinders tijdens dit Natuurcollege: hoe leven ze en hoe richt je jouw tuin in voor vlinders.
Tijdens dit Natuurcollege staan dagvlinders in de spotlight. Bioloog en een van de grootste vlinder-kenners van Nederland Kars Veling van de Vlinderstichting deelt zijn kennis en enthousiasme over de vlinders. Als het weer het toelaat gaan we in de tuin van Steede Hoge Woerd zoeken welke vlinders daar voorkomen.

Over dit natuurcollege:
Vlinders, de mooiste vertegenwoordigers van de zomer. Dwarrelend door de lucht zorgen ze voor kleur en vrolijkheid. In Nederland leven zo’n 2.400 soorten vlinders. Maar de bekendste zijn de dagvlinders zoals citroenvlinder, atalanta en dagpauwoog. Wist je dat er 53 soorten dagvlinders in Nederland voorkomen? In dit natuurcollege leer je over de ecologie van vlinders: hoe leven ze, wat voor voedsel hebben ze nodig, hoe ziet het proces van eitje tot pop tot vlinder eruit? We besteden vooral aandacht aan de soorten die in de stad voorkomen en hoe je jouw tuin of balkon vlinder-vriendelijk kunt inrichten.

Over Kars Veling en de Vlinderstichting:
Kars Veling is allround bioloog en het bekendste gezicht van de Vlinderstichting. Hij is een enthousiast pleitbezorger voor een vlinderrijk Nederland, onder andere op Twitter. De Vlinderstichting is dé organisatie die de deskundigheid in Nederland en Europa over vlinders en libellen bundelt. Ze maakt zich sterk voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa.

Handig om te weten:
De activiteit is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen alleen onder begeleiding. Inschrijving is verplicht in verband met een beperkt aantal deelnemers.

Aanmelden
Meld je gratis aan via de website van Utrecht Natuurlijk.

Starttijd: 20.00 uur op stadsboerderij Steede Hoge Woerd.
De eindtijd ligt rond 21.30 uur maar kan uitlopen bij enthousiaste deelnemers 🙂
Als het weer het toelaat gaan we als onderdeel van het natuurcollege zoeken naar vlinders op de tuin van Steede Hoge Woerd.
Dit natuurcollege is gratis.
Locatie: leslokaal Steede Hoge Woerd, Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht

Locatie
Steede Hoge Woerd
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: