Activiteit: Gierzwaluwen: de vogelste vogels
Activiteit

Gierzwaluwen: de vogelste vogels

dinsdag 28 maart 2023 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Gierzwaluwen worden ook wel de honderd-dagen-vogels genoemd. Ze zijn ongeveer honderd dagen in ons land en dan vertrekken ze weer. Ze hebben een unieke leefwijze: ze doen alles vliegend. Eten, slapen, paren, veren poetsen. Alles wat je kan bedenken dat een vogel doet, doen zij vliegend. 

Behalve één ding natuurlijk: broeden. Eieren kun je niet in de lucht leggen. Hun nesten maken gierzwaluwen in onze huizen. Onder dakpannen, naast dakkapelletjes, onder dakgoten. Als er ergens een kier zit, kunnen ze naar binnen.

En daar begint de schoen voor de gierzwaluw te knellen: mensen houden niet van kieren van gaten in hun huis. Onze renovaties gaan vaak ten koste van nestplaatsen van gierzwaluwen.

Binnenkort worden in Rijnsweerd nestkasten opgehangen voor gierzwaluwen. Dinsdagavond 28 maart vertelt een gierzwaluw-expert van Utrecht Natuurlijk je van alles over deze fascinerende vogels, hoe wij ze kunnen helpen en waarom het belangrijk is dat gierzwaluwen plek hebben in onze steden. 

Kom langs en laat je verwonderen. 

Deze avond is onderdeel van een serie: in juni hoort er ook een veldexcursie bij waarin we in de stad gaan kijken naar gierzwaluwen. Je wordt hier apart voor uitgenodigd. Je kunt ook alleen naar de excursie of alleen naar de excursie.  

Daltonschool Rijnsweerd
Jan Muschlaan 24
3584 GV Utrecht

19.30-21.00 uur

Zie ook https://utrechtnatuurlijk.nl/gierzwaluw030

Locatie
Daltonschool Rijnsweerd, Jan Muschlaan 24, Utrecht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
maximum aantal deelnemers
15

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Jan Morren

Meld je aan
Deel dit: