Activiteit: Het wilde stadscafé: Hoe kunnen we biodiversiteit samen een handje helpen?
Activiteit

Het wilde stadscafé: Hoe kunnen we biodiversiteit samen een handje helpen?

dinsdag 18 april 2023 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Elke maand is er Het Wilde Stadscafé over een actueel groen onderwerp. Luister en praat mee!

Dit keer gaat het natuurcafé over biodiversiteit in de stad met het Utrecht Science Park als levend voorbeeld om van te leren. Wat is biodiversiteit? Waarom is biodiversiteit belangrijk? Hoe kan biodiversiteit een stem krijgen? Kom en praat mee over wat ook op kleinere schaal mogelijk is om de biodiversiteit in de stad te verbeteren!

Gastspreker is Dorinne Raaimakers. Zij is projectleider biodiversiteit van de Universiteit Utrecht. De universiteit is eigenaar van het Utrecht Science Park (350 hectare groot), dat als schiereiland van de stad een cruciaal verbindingselement vormt tussen de omringende natuurgebieden. De natuur in het gebied is echter versnipperd geraakt en de biodiversiteit is in de loop der tijd afgenomen. Samen met partners in de regio zijn herstelwerkzaamheden in gang gezet.

De activiteit is gratis, maar reserveer wel even je plekje.

Aanmelden
Reserveer je kaartje via de website van de Bibliotheek Utrecht.

Het Wilde Stadscafé
Ga op avontuur in de bieb. Iedere derde dinsdag van de maand. Kom meepraten en meedenken over een actueel groen Utrechts onderwerp. Boeiende sprekers, bloeiende gesprekken en interessante ontmoetingen.
In dit maandelijkse natuurcafé werken Utrecht Natuurlijk, GroenmoetjeDoen!, Milieucentrum Utrecht en Biliotheek Utrecht samen. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Meer over het Wilde Stadscafé

Locatie
Bibliotheek Neude
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Gratis, maar reserveer wel je plek via de link
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: