Activiteit: Natuurcollege: Nationale Bijentelling
Activiteit

Natuurcollege: Nationale Bijentelling

zondag 16 april 2023 , 10:30 - 12:00 uur
Illustration

Maak kennis met de bij-zondere wereld van de bijen op Steede Hoge Woerd. In het kader van de Nationale Bijentelling
Op 15 en 16 april 2023 vindt de Nationale Bijentelling plaats. Een initiatief van Naturalis, IVN Natuureducatie en LandschappenNL om aandacht te vragen voor bijen in Nederland. Iedereen kan meedoen.

Om je op gang te helpen, organiseert Steede Hoge Woerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten een natuurcollege over wilde en solitaire bijen. Je leert het verschil tussen solitaire bijen en honingbijen, hommels, sluipwespen en misschien vinden we zelfs een koekoeksbij. En je leert over de leefwijze van deze soorten. Er gaat gegarandeerd een bij-zondere wereld voor je open.

Activiteit:

Op zondag 16 april neemt John Smit van EIS Kenniscentrum Insecten je mee in de wereld van de bijen. We starten om 10.30 uur bij het buitenleslokaal in de tuin van Steede Hoge Woerd. Na een kort welkomstwoord, geeft John een mini-natuurcollege over de wereld van de bijen. Daarna gaan we samen in de insectentuin en bij de insectenhotels van Steede Hoge Woerd op zoek naar zoveel mogelijk soorten bijen.

Praktische informatie:

  • start activiteit: 10.30 uur
  • locatie: buitenleslokaal in de tuin van Steede Hoge Woerd (fiets parkeren bij de ingang van het Castellum Hoge Woerd aan het Hoge Woerdplein 1, De Meern, of bij één van de entrees van Steede Hoge Woerd aan de Vicuslaan, De Meern)
  • duur activiteit: tot ongeveer 12.00 uur
  • meenemen: wat te eten en/of drinken als je wilt, eventueel een smartphone om waarnemingen in te voeren
  • kleding: we zijn vooral buiten bezig, dus kleed je op het weer
  • maximaal aantal deelnemers: 15
  • voor wie: kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen. Kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene.

Graag van tevoren aanmelden met het inschrijfformuliertje op de website van Utrecht Natuurlijk, zodat we je op de hoogte kunnen houden als er iets verandert in de programmering! Klik hier: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/natuurcollege-nationale-bijentelling/

Locatie
Steede Hoge Woerd
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 7 jaar
Omschrijving doelgroep 
Voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen. Kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene.
maximum aantal deelnemers
15
Deel dit: