Activiteit: Moestuincursus op de stadstuin bij Eilandsteede
Activiteit

Moestuincursus op de stadstuin bij Eilandsteede

vrijdag 21 april 2023 , 13:30 - 16:30 uur
Illustration

Wil jij je eigen groentes leren verbouwen? En dat dan bij jou in de buurt? Volg dan de unieke cursus (biologisch) moestuinieren op Eilandsteede!

Kom biologisch moestuinieren bij jou in de buurt!
Ook benieuwd hoe die tomaat in je salade als zaadje begon? Heb je zin om lekker in de aarde te wroeten, maar weet je niet waar te beginnen? Woon je op 3-hoog en mis een tuin om je in uit te leven? Of heb je gewoon behoefte aan gezond en biologisch voedsel dat je ook nog eens zelf verbouwd hebt?

Schrijf je dan nu in voor de cursus (biologisch) moestuinieren op de stadstuin Eilandsteede!

De cursus
Op 18 vrijdagmiddagen leer je wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een heuse moestuin. We beginnen met een leeg stuk grond en gedurende het hele het seizoen oogsten (en eten) we samen. Je leert hoe en wanneer je moet zaaien, planten en water geven. Maar ook krijg je uitleg over de slimme indeling van een moestuin en wanneer je het beste oogst.

De moestuincursus is:

  • buiten en praktijkgericht, vieze handen gegarandeerd
  • bomvol interessante theorie, met ruimte voor informatie op maat.
  • voor beginners en gevorderden; iedereen is welkom en voor iedereen is het leerzaam.
  • biologisch, we gebruiken geen gif of kunstmest.

Start
De cursus start vrijdag 21 april, om 13:30 uur en bestaat uit 18 bijeenkomsten op vrijdagmiddag. We cursus eindigt op vrijdag 22 september. Een aantal weken zullen we vakantie hebben, dit stemmen we als groep samen af.

De tuin
We onderhouden de tuin samen en de oogst verdelen we onder elkaar. Is er meer dan we op kunnen? Dan gaat een deel van de oogst naar het café van Eilandsteede waar ze er (samen met buurtbewoners) heerlijke thee, quiche en salades van maken. Zo genieten nog meer wijkbewoners van onze tuin!

Kosten en aanmelden
De cursus kost €300,- en is inclusief hand-out, zaai- en pootgoed, materialen en natuurlijk de oogst.

Aanmelden kan via de website van Utrecht Natuurlijk.

* Mochten de kosten een probleem zijn, neem dan vooral contact op met Susanne Stokvis, programmamaker op Eilandsteede (susanne.stokvis@utrechtnatuurlijk.nl) en dan zoeken we samen naar een oplossing!

Docent
De cursus wordt begeleid door Mariken Heitman. Zij heeft jarenlang ervaring met biologische tuinbouw en heeft de afgelopen jaren les gegeven op de Warmonderhof. Daarnaast schrijft ze prachtige boeken; zo won zij afgelopen jaar met haar roman ‘Wormmaan’ de Libris Literatuurprijs. Kijk voor meer info op: marikenheitman

Deelnemers 
Er is ruimte voor 15 deelnemers. Dit is een prettige groepsgrootte om te garanderen dat we voldoende handjes hebben om de tuin goed te onderhouden en tegelijkertijd veel aandacht is voor de begeleiding en het beantwoorden van vragen. Dus vertel het voort, meld je aan en dan hopen jullie snel te ontmoeten.

Locatie
Stadsboerderij Eilandsteede
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: