Activiteit: Moestuincursus Kiem op Stadstuin Kanaalweg
Activiteit

Moestuincursus Kiem op Stadstuin Kanaalweg

donderdag 6 april 2023 , 15:00 - 16:30 uur
Illustration

Altijd al je eigen biologische groente willen kweken? En dan ook meer quality time met je kind? Dan is de Moestuincursus “Kiem op de Kanaalweg” perfect voor jullie!

Uniek in de stad
Dit jaar starten we op de Kanaalweg wel met een heel bijzonder aanbod: “Kiem op de Kanaalweg, de biologische moestuincursus voor kinderen en hun volwassene”. Lekker in de buurt, op de prachtige stadstuin in Utrecht West werken jullie samen met andere buurtbewoners aan een grote, groene familietuin (72 m2) vol biologisch voedsel.

In 3 seizoenen leer je alles wat komt kijken bij het opzetten, planten, verzorgen en oogsten van je biologische (dynamische) moestuin. Om daarna alle oogst met elkaar te verdelen en te eten. Waar anders vind je dat?

Cursus
Vanaf donderdag 6 april kunnen jullie elke donderdagmiddag van 15:00 tot 16:30u samen aan de slag. We starten in het vroege voorjaar en werken door tot eind september. Alle deelnemers krijgen sleutels van de tuin zodat jullie kunnen werken en watergeven op de tuin wanneer je maar wil!

Doelgroep
Kiem op de Kanaalweg is bedoeld voor alle (groot-)ouders, verzorgers, en hun (klein-) kinderen die zin hebben om samen buiten te zijn, te leren hun eigen voedsel te verbouwen en vieze handen te krijgen. Er is ruimte voor 6 volwassenen & 12 kinderen (tussen de 7-12 jaar), max 2 kinderen per volwassene. 

Aantal lessen 
De cursus bestaat uit 15 lessen en we zullen in de zomer een pauze nemen. Dit gaat in overleg met de groep. 

Kosten en aanmelden
Kiem op de Kanaalweg kost € 250,-  per (1 of 2 kinderen & 1 volwassene) inclusief alle materialen, zaai- en pootgoed en uiteraard de oogst. Bij de prijs zitten 2 groene workshops inbegrepen: “Wat te doen met je groen” en “Kiem Kookt Samen”.

Aanmelden kan via de website van Utrecht Natuurlijk.

Mocht het zo zijn dat de financiën een uitdaging zijn, neem dan contact op met programmamaker susanne.stokvis@utrechtnatuurlijk.nl en dan zoeken we samen naar een oplossing!

Dus…

Vind je het belangrijk om samen te onthaasten? Quality time met elkaar door te brengen terwijl je leert over eetbaar groen en natuur in de stad? Lekker buiten te zijn, veel te bewegen en ook nog duurzaam voedsel leren te verbouwen? Jong geleerd is lekker eten zeggen wij dan 🙂

Meld je dan nu aan en kom met ons op avontuur in je eigen wijk. 

Locatie
Stadstuin Kanaalweg
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Volwassenen met kinderen
Deel dit: