Bericht: 15.000 gratis bomen voor meer biodiversiteit
Bericht

15.000 gratis bomen voor meer biodiversiteit

Geplaatst op 27 december 2022, 10:08 uur
Illustration

Plan Boom Utrecht deelt met steun van provincie Utrecht op 27 januari 2023 15.000 gratis boompjes uit aan boeren en grondeigenaren om hun woonomgeving groener te maken. Het gaat om inheemse boompjes zoals de houtsingel en geriefbosjes. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot en met 15 januari 2023.

Deze inheemse soorten zijn landschapselementen die een belangrijke rol spelen in de uitstraling en identiteit van de Utrechtse landschappen. Het is belangrijk dat deze elementen terugkeren in ons landschap want ze bevorderen de biodiversiteit, houden CO2 en water vast en vangen fijnstof op. Zo maken we ons landschap toekomstbestendig. Daarnaast gaat het landschap er levendiger en afwisselender uitzien.

Tijdens de uitdeelactie worden boompakketten uitgedeeld waarmee landschapselementen aangelegd kunnen worden. Er is keuze tussen twee elementen: een houtsingel en een geriefbosje. Er is beperkte beschikbaarheid dus wees er snel bij!

Inschrijven
Meer informatie over de uitdeelactie en de bomen staat op de website van PlanBoom. U kunt zich daar ook meteen inschrijven.

Deel dit: