Bericht: Update bij Tegels wippen in Leidsche Rijn
Update

Update bij Tegels wippen in Leidsche Rijn

Geplaatst op 21 oktober 2022, 21:23 uur
Illustration
Project afgerond

Inmiddels zijn de tegels gewipt, de gemeente heeft de 8 (!) pallets afgevoerd.

Van een deel van de stenen hebben we een egelhuis gemetseld.Vierkante plattegrond gemaakt, zaagsel gestrooid. Afgedekt met een hele grote tegel. Daar hebben we nog zadn op gelegd en daar zeten we nog sedum op. Er omheen nog 4 "lunetten" gemetseld met grond er in. Het cement dat hiervoor is gebruikt, geschikt voor muurplanten. Door deze lunetten zal de grasmaaimachine het egelhuis zelf niet snel beschadigen. (de eerste steen is inmiddels uit een lunet gereden)

Met schuine stenen hebben we "kantelen" op het egelhuis en de lunetten gemetseld, zodat niemand er op gaat zitten. Het mag van de buurt beslist geen hangplek worden. al met al is het een mooi egelkasteel.

We zetten er binnenkort nog 2 struiken bij, zodat het niet te heet wordt in de zomer. We hebben gekozen voor Meidoorn en Vuilboom. De Meidoorn heeft de hele winter bessen, de vuilboom de hele zomer. Er is veel klimop in de buurt met bessen in het voorjaar, dus nagenoeg jaarrond bessen. De vuilboom is een waardplant voor de rupsen van de citrenvlinder en het boomblauwtje.

 

Deel dit: