Bericht: Doe mee aan Grijs wordt Groen en in eigen omgeving
Bericht

Doe mee aan Grijs wordt Groen en in eigen omgeving

Geplaatst op 3 oktober 2022, 09:38 uur
Illustration

Vergroening stedelijke omgeving
Sikkens Foundation roept iedereen op om mee te doen aan Grijs wordt Groen en in eigen omgeving – geïnspireerd door Piet Oudolf – grijze inspiratieloze plekken in de stad om te toveren tot groene oases. Denk aan een granieten speelplein voor kinderen of een braakliggend stuk grond. Het kunnen ook plannen zijn voor een gezamenlijke moestuin of een park bovenop een dak.

Uitreiking Sikkens Prize
De campagne Grijs wordt Groen sluit aan bij de uitreiking van de Sikkens Prize op 2 oktober 2022 aan tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf voor zijn prachtige kleurrijke tuinen. Wereldwijd transformeert hij vergrijsde plekken tot groene oases die tot de verbeelding spreken.

Voorwaarden deelname
Kans op financiering maken plannen die braakliggende of vergrijsde terreinen omvormen tot een groene omgeving. De Grijs wordt Groen campagne stimuleert vergroening en biodiversiteit in de stad én de sociale cohesie en onderlinge betrokkenheid in de buurt. Projecten waarin kleur een belangrijke rol speelt hebben een streepje voor.

Looptijd campagne
Aanmelden van een vergroeningsproject kan vanaf 29 september 2022 tot eind januari 2023. In het voorjaar van 2023 worden de winnaars van Grijs wordt Groen bekendgemaakt. De meest inspirerende vergroeningsprojecten ontvangen een bedrag van maximaal 5.000 euro voor de realisatie van het project.

Grijs wordt Groen is een initiatief van de Sikkens Foundation en wordt in samenwerking met het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontwikkeld. Ga voor meer informatie over Grijs wordt Groen en aanmelding naar www.sikkensprize.org/grijs-wordt-groen. 

Deel dit: