Bericht: Een natuurvriendelijke tuin in vijf online lessen
Bericht

Een natuurvriendelijke tuin in vijf online lessen

Geplaatst op 28 september 2022, 09:50 uur
Illustration

De herfst is begonnen! Het is de ideale tijd om je tuin om te toveren tot een welkome plek voor dieren, planten én jezelf. Wil je dat ook, maar weet je niet goed waar te beginnen? Volg dan de gratis online tuincursus van IVN Gelderland. Tuinvrouw Anne Wieggers helpt je in vijf korte videolessen op weg.

Wie volgend jaar een tuin vol leven wil, doet er goed aan nu te starten. Want in het najaar slaan nieuwe planten en struiken vaak goed aan. Ze profiteren van de nog lekker warme grond en alle regen. Maar waar begin je om je tuin biodiverser te maken? Want dat lijkt soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Beginner en gevorderde  
In de cursus ‘Aan de slag met een levende tuin’ neemt tuinvrouw Anne Wieggers, bekend van het tv-programma BinnensteBuiten, je ‘virtueel’ aan de hand. In vijf online lessen van een half uur laat ze zien hoe je al met hele simpele dingen veel resultaat boekt - of je nou een beginner bent of al tuinervaring hebt. IVN Natuureducatie ontwikkelde de cursus op verzoek van provincie Gelderland, want natuurvriendelijke tuinen en balkons worden steeds belangrijker. Groen in de bebouwde kom is niet alleen goed voor de biodiversiteit, het zorgt bijvoorbeeld ook voor verkoeling, houdt regenwater vast en verlaagt stress.

  • Lees hier het hele nieuwsbericht.

 

Meedoen met de cursus
Wil je ook meer leven in je tuin? Meld je dan aan voor de cursus ‘Aan de slag met een levende tuin’. Meld je hier aan voor de online cursus. De lessen kun je volgen op een moment dat het jou uitkomt. De lessen zijn ook interessant als je geen tuin of balkon hebt. Veel tips kun je gebruiken om bijvoorbeeld een geveltuintje te maken of een boomspiegel in de straat te verfraaien. Want alles helpt om de stad groener te maken!

Deel dit: